dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Herning skruer ned for plæneklipningen

Mindre græsrabatter og flere rekreative områder, hvor græsset får lov at gro.
26. NOV 2023 12.45

HERNING: Herning Kommune vil øge biodiversiteten, fremme naturpræget i byerne og samtidig spare 350.000 kr. årligt ved at skære ned på plæneklipning på offentlige arealer. Det besluttede byrådet på sit seneste møde.

Det væsentligste omfang skal findes på ialt 48 hektar græs, hvor der i stedet for ni gange om året nu kun skal slås to gange. En noget mindre andel af besparelsen bliver fundet på arealer, som i stedet for 19 gange årligt fremover kun skal slås ni gange.

De nye tider vil blandt andet kunne ses på større åbne græsflader, der plejer at blive slået en gang om måneden, men hvor folk alligevel mest går på stier. Her skal selve områderne nu blot slås årligt, så græsset får lov at blive længere. Nu skal der så kun slås månedligt langs kanter på befæstede stier og trampestier.

Når det gælder græsrabatter, som slås for oversigtens skyld, kan man også droppe noget af klipningen, faktisk på 30 pct. af arealerne - typisk længst væk fra vejkanten, så der kommer til at blive flere vilde rabatter - til gavn for vilde urter.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.