dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Ikke fredet alligevel: Varde tilbyder forurenet klitplantage som statslig energipark

VARDE: Der er ikke meget grønt ved Kærgård Klitplantage. Plantagen er forurenet, da der fra 1956 til 1973 blev udledt 300.000 ton giftigt spildevand fra Grindstedværket i klitterne. Oprensning af området er i gang og forventes afsluttet i 2027. Men allerede inden kan plantagen blive en del af et grønnere Danmark. Varde Kommune har nemlig budt det 1350 hektar store område ind til en af de 10-15 statslige energiparker, som regeringen ønsker at opføre landet over. Det skriver JydskeVestkysten.

Området er ellers tidligere blevet afskrevet som område til vindmøller, senest i 2014 da Ida Auken som miljøminister afviste et forslag om at opføre møller i områder med begrundelsen, at området havde været fredet siden 1974. En gennemgang foretaget af Miljøstyrelsen af samtlige fredede områder i Danmark har dog vist, at plantagen slet ikke er fredet. Nyheden om den nu ikke fredede plantage og Vardes tilbud om at benytte området, glæder indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S).

- Det er en ret fantastisk historie, at der ikke er en fredning. Og en god historie. Det bliver lettere, når kommunerne selv spiller konstruktivt med. Det er det reelle svar på den energikrise, Putin har skabt. Vi skal producere mere grøn strøm. Og det er positivt, at Varde Kommune går så konstruktivt ind i den her proces siger Christian Rabjerg Madsen, som forventer at de 10-15 statslige områder er udpeget inden jul.   

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.