dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Kommuner: Tidsfrist i stormflodspulje er en ommer

KORT NYT18. MAR 2024 14.34

Fra Sjælland til Sønderborg retter flere borgmestre nu skarp kritik af den stormflodshjælp, som kommunerne kan søge for at få rettet op på skaderne på bygninger og infrastruktur efter stormfloden i oktober, eksempelvis veje, havnemoler og diger. Det skriver DR.

Det viser sig nemlig, at skaderne skal være betalt for i år, hvis kommunerne vil have del i den økonomiske hjælp. "Det er en ommer. Vi har ikke en chance for at finansiere det her selv. Det vil gå ud over kernevelfærden, som i forvejen er hårdt presset," siger Ærø-borgmester Peter Hansted (S) til mediet. På Ærø er der konstateret stormflodsskader for 35 mio. kr., bl.a. skal der laves en vej tværs over øen – noget, de ikke kan nå at få betalt for i år.

Også i Sønderborg, Vordingborg og Aabenraa er der utilfredshed, bl.a. fordi puljen heller ikke dækker, hvis kommuner har været hurtigt ude og allerede lavet og betalt for skaderne sidste år.

dotn

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.