
Et skilt, en vej, et navn. På de omkring 110.000 vejskilte landet over hænger kommunerne små stykker af Danmarkshistorien til skue. Men en række kommuner trodser både FN og Kulturstyrelsen, når de skal navngive nye veje. Det skriver Kommunen.dk.
Ifølge en konvention nedsat af FN i 2002 og Stednavneudvalget under Kulturstyrelsen, bør kommunerne ikke navngive veje efter nulevende personer. I stedet bør man vente tre til fem år efter personen er død. Men de anbefalinger følger kommunerne ikke altid, forklarer Line Sandst, der har skrevet ph.d. om navngivning af veje og pladser.
- Det er ikke noget, der altid bliver håndhævet i kommunerne. Men man burde vente af hensyn til de efterladte. Man får også et klarere syn på folks eftermæle, hvis man venter med at opkalde veje efter personer til et stykke tid, efter de er døde, siger hun.
Rundt i Danmark findes en række eksempler på kommuner, der har trodset FN og Kulturstyrelsen til fordel for at hylde kendisser, politikere og sportsstjerner. I 2018 godkendte byrådet i Struer Kommune at opkalde en vej efter NFL-stjernen Morten Andersen.
Læs hele historien hos Kommunen.dk.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.