dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Mårhunde med GPS sættes ind mod artsfæller på Fyn
Mårhunde med GPS-sende skal finde artfæller, som spå vil blive aflivet
Foto: Naturstyrelsen

Mårhunde med GPS sættes ind mod artsfæller på Fyn

Fem mårhunde udsat i fem fynske kommuner i kampen mod den invasive art.

Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund har udsat fem mårhunde med GPS-sendere i den fem fynske kommuner Nordfyn, Assens, Faaborg-Midtfyn, Svendborg og Kerteminde. Meningen er at de skal finde og danne par med ikke-mærkede mårhunde, som så vil blive aflivet, oplyser Miljøstyrelsen.

De GPS-udstyrede mårhunde vil blive udsat igen, så de kan finde en ny mage og så fremdeles. Metoden bruges i områder, hvor der ikke er etableret en fast bestand, hvilken netop er tilfældet på Fyn.

Mårhunden er en invasiv art, som ikke naturligt hører hjemme i den danske natur og derfor udgør en trussel mod hjemmehørende arter. Mårhunden får mange hvalpe, og de spreder sig hurtigt til nye områder.

Mårhunde må ifølge Miljøstyrelsen fanges i fælder af alle, men det er kun jægere med jagttegn, som må aflive dem. Undtagelsen er de de mårhunde der er udstyret med GPS-halsbånd, de må ikke skydes.

Antallet af mårhunde, der er blevet skudt, er steget markant de seneste år. I 2019 blev 7.999 mårhunde skudt på dansk jord. I 2020 lød tallet på 10.939.

Ritzau / mk