dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Minister afviser klimakritik af nulmoms på flyselskaber

KORT NYT5. MAR 2024 6.07

Skatteminister Jeppe Bruus (S) afviser, at regeringens forslag om at indføre nulmoms for flyselskaber, der primært flyver indenrigs i Danmark, vil skabe større belastning af klimaet. Det er ellers et kritikpunkt fra SF, hvor miljøordfører Carl Valentin på Facebook skriver, at det muligvis er det mest absurde sorte tiltag, han nogensinde har hørt om. "Sig mig, har de slet ikke forstået klimakrisens alvor," spørger SF-ordføreren.

- Jeg tænker, at Carl Valentin kunne have spurgt os om, hvad der er af klimaeffekter, før han udtaler sig. Så ville jeg have svaret, at vi simpelthen ikke kan måle, at der nødvendigvis skulle komme mere klimabelastning ud af det her. Der opstår forhåbentlig en større konkurrence om de flyvninger, der er, siger Jeppe Bruus.

Han tilføjer, at der lige nu er et ulige konkurrenceforhold, fordi flyselskaber med flest udlandsflyvninger er fritaget for moms. Regeringen har særligt Midtjyllands Lufthavn for øje med sit forslag, oplyste transportminister Thomas Danielsen (V) mandag.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.