
FREDENSBORG: Mindre kød og flere grøntsager.
Så simpel lyder opskriften på, hvordan køkkenerne i Fredensborg Kommune har nået deres klimamål om 30 pct. mindre CO2-udledning fa et ændret og mindre forbrug af kød fra 2022 til 2024.
Samlet set er CO2-udledningen fra kommunens indkøb af fødevarer faldet med 11,2 pct. Og det skyldes særligt en reduktion på 31 pct. gennem et ændret forbrug af kød.
- Det er et flot resultat, som kun er nået takket være vores dygtige medarbejdere og ledere i kommunens køkkener”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).
Forskellige målgrupper
Klimamålet, der er besluttet af byrådet, gælder for alle kommunens køkkener. Med andre ord betyder det også, at målgrupperne er meget forskellige og omfatter alt fra kommunens mindste børn til ældste borgere.
- Vores klimamål er ambitiøse og kræver en stor indsats og kreativitet i køkkenerne, så de får alle aldersgrupper med på omlægningen og de nye opskrifter og tilbud. Men der er ingen tvivl om, at vi er på rette vej – og det kan vi med god grund være stolte af, siger borgmesteren.
For køkkenerne på ældreområdet er det lykkedes at reducere den samlede CO2 -udledning med 6 pct. siden 2022 og udledningen fra kødforbruget med 33 pct.
ap
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.