DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Mette Frederiksen holdt sin 1. maj-tale på Arbejdermuseet. Hun aflyste tidligere i år sin hovedtale i Fælledparken med henvisning til de seneste års uro i Fælledparken.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Regering vil renovere almene boliger for 30 mia. kr.

I 1. maj-tale præsenterer Mette Frederiksen den første pakke, der skal øge beskæftigelsen efter coronakrisen.

Statsministeren åbner nu for det første initiativ, der skal bekæmpe arbejdsløshed som følge af coronakrisen. Regeringen vil konkret afsætte 30 mia. kr. til renovering af almene boliger. Sådan lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S) i hendes 1. maj-tale på Arbejdermuseet i København.

- Regeringen foreslår, at der afsættes 30 mia. kr. til at renovere den almene sektor. Med en ekstraordinær indsats allerede i år. Det betyder, at vi kan forbedre lejernes boliger. Gøre noget ved skimmelsvamp og utidssvarende boliger. Det er godt for lejerne. Samtidig kan vi energirenovere. Udskifte oliefyr. Det gavner klimaet, siger hun og fortsætter:

- Og de byggeprojekter, der dermed sættes i gang. Det skaber arbejdspladser. Det gavner beskæftigelsen, siger Mette Frederiksen.

Grønt pejlemærke

Mette Frederiksen brugte også talen til at understrege, at tre pejlemærker vil gå igen i de udspil, regeringen vil fremlægge i den kommende tid:

- Det skal være retfærdigt. Det skal være økonomisk ansvarligt. Det skal være grønt. De pejlemærker gælder også for regeringens mål og værdier i det hele taget, siger Mette Frederiksen.

I talen understreger hun blandt andet, at regeringen fortsat arbejder på at indfri Socialdemokratiets valgløfte om en tidligere pension til 'Arne' og andre med lang tid på arbejdsmarkedet i hårde job. Det vil regeringen forsøge at samle flertal for, så det kan træde i kraft fra januar næste år:

- Coronavirussen har forsinket vores arbejde. Men kun forsinket. Ikke aflyst. Uretfærdighederne er ikke blevet mindre. Det gælder for Arne. Det gælder for tusindvis af andre gode danske lønmodtagere, siger Mette Frederiksen.

Ritzau