dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Silkeborg får fondsstøtte til byrum ved søfront

KORT NYT25. JUL 2023 11.49

SILKEBORG: Nordea-fonden har givet 200.000 kroner til et byrumsforsøg på Søfronten, som Silkeborg Kommune har ansøgt sammen med Kornmod Realskole, Aqua Akvarium og Dyrepark, Silkeborg City Lokalråd og naboer i området. Byrummet skal ligge på et 2.200 m2 stort areal, hvor der i dag er en petanquebane, oplyser kommunen.

Ambitionen er at skabe en grøn oase med plads til fællesskab, hvor borgere uden adgang til egen have kan dyrke vilde byhaver på tværs af alder i nye fællesskaber. Haverne vil også give byskolerne det udendørs læringsrum i områdets vilde natur, der er hjemsted for både oddere, isfugle og flagermus.

Blandt ideer fra borgere til det byrummet er en grejbank, overdækkede siddepladser, opholdsmøbler og plantebede, en tømmerflåde, madevent, hvor man kan smage på udskældte planter fra byhaverne, såsom brændenælder, skvalderkål og mælkebøtter.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.