
SVENDBORG: Miljø-, klima- og trafikudvalget i Svendborg var delt midt over på en sag om en dagsorden til et tilsyneladende harmløst dialogmøde med interessenter på vandløbsområdet. Og i byrådet viste hele vandløbspolitikken sig at stå på spil.
Miljø-fløjen mente, at det borgerlige flertal ville lave 'politik uden om byrådet' ved at sætte en vedtagen vandløbs-politik til åben debat på et møde, hvor stærke erhvervsinteresser måtte forventes at gøre sig gældende, men blev nedstemt i byrådet, hvor mindretallet havde valgt at sætte sagen på dagsordenen.
Sagens kerne var vandløbsregulativerne, hvor byrådet i 2013 har lagt sig fast på en mere miljøvenlig model med knap så meget gravearbejde, der kan belaste naturen. Og til et kommende dialogmøde var der lagt op til at drøfte blandt andet beplantning, oprensning og altså også selve regulativtypen.
Netop det punkt kunne udvalget ikke blive enige om. Jesper Kiel (EL) forestillede sig en skueproces, hvor landbruget vil stille med en masse interessenter for at diskutere noget, byrådet én gang har vedtaget, og som efter hans mening ikke burde være til debat. Og Flemming Madsen (S) sammenlignede med at sætte en skolelukning på dagsordenen til et borgermøde efter en beslutning forlængst var vedtaget.
Pinligt
Udvalgsformand Birger Jensen (V) har tidligere udtalt til Fyens Stiftstidende, at 'Vi skal tage fat i de grønne organisationer, landbrug og andre, som kunne have interesse i, hvordan vores vandløb skal se ud og høre dem ad, inden vi lægger os alt for fast på, hvordan vores vandløbsregulativer skal være'.
På byrådsmødet pointerede han, at en eventuel ændring af de regulativer, som har stor betydning for landbruget, selvfølgelig vil blive en længere proces med vedtagelse i byrådet, men at hensynet til ytringsfriheden for ham at se gjorde, at regulativerne selvfølgelig kan stå som dagsordenpunkt. Han fandt det pinligt at måtte drøfte et dagsordenpunkt til et dialogmøde i byrådet.
Borgmester Lars Erik Hornemann (V) var ærgerlig over, at udvalget ikke selv kunne tale sig til enighed og mente, at man vel må være åben over for diskussioner på et åbent dialogmøde med borgerne - og overveje, hvor meget sådan et dialogmødes forløb skal styres.
Med et flertal på 17-12 vedtog byrådet, at dialogmødet godt må have et dagsordenspunkt, der handler om regulativtyper. V, K, R, DF, LA og Svendborg Lokalliste stemte for. S, SF, EL og Tværsocialistisk Liste stemte imod.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.