dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Udvikler frustreret over nordsjællandske kommuners manglende vilje til vindmøller

KORT NYT6. MAR 2023 15.10

ALLERØD: Der kommer ikke tre 100 meter høje vindmøller ved Kollerød i Allerød Kommune. Det oplyser Momentum, som var selskabet bag projektet. Momentum har selv trukket stikket på projektet, som følge af at byrådet i sidste uge besluttede ikke at afsætte administrative ressourcer til planarbejdet, som var nødvendige for at føre projektet ud i livet, skriver SN.dk.

Momentums chef for produktudvikling, Kristian Månsson er ærgerlig over beslutningen fra byrådet i Allerød. Han påpeger, at det faktum, at projektet, som det nu droppede i Kollerød ikke kan føres ud i livet, er et glimrende eksempel på, hvorfor Klimarådet for nyligt var ude og sige at Danmark ikke når sine klimamål. Han beskriver byrådsbeslutningen som "et fantastisk eksempel på, hvor svært det er at få noget op i Nordsjælland".

- Når vi bygger vindmøller ovre i Jylland, bliver vi tit skudt i skoene, hvorfor vi ikke bygger dem ovre hos os selv (på Sjælland, Momentum har base i Roskilde, red.). Derovre synes man, at der skulle være en mere ligelig fordeling af møller, men når sådan et lille projekt som det her ikke engang kan vinde opbakning, så bliver det svært, siger Kristian Månsson.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.