dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Fem gange normalen:
Huse i Bevtoft lader alt alt for meget regnvand gå i kloakken

KORT NYT12. FEB 2024 7.10

HADERSLEV: Forsyningsselskabet Provas er gået i gang med at undersøge kloakkerne i Bevtoft, fordi husene her udleder alt for meget regnvand i kloakrørene. Det betyder, at der i perioder udledes spildevand fortyndet med regnvand via veje og grønne arealer videre ud i Gels Å, oplyser Haderslev Kommune.

En af årsagerne kan være, at for mange ejendomme har koblet deres regnvand på spildevandsledningerne. Derfor laver Provas og kommunen et midlertidigt nødoverløb, der skal sørge for, at spildevandet ikke længere vil løbe på terræn. Det vil dog ikke forhindre, at spildevandet udledes til Gels Å.
 
Indtil videre har Provas’ undersøgelser vist, at størsteparten af regnvandet kommer fra private tilslutninger, der ikke er givet tilladelse til. I byen udledes der faktisk mere end fem gange så meget vand til pumpestationen end forventet tilledning.

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.