dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Brandvæsen må kigge længere efter løsninger på store vandmasser

Jylland, Fyn, dele af Sjælland samt Lolland-Falster har udsigt til kraftig regn i løbet af søndag.
19. NOV 2023 9.58

Meldinger om kraftig regn har skærpet risikoen for, at vandmasser søndag kan komme til at skabe nye oversvømmelser flere steder i landet.

I Østjylland har brandvæsenet siden lørdag hjulpet med at pumpe vand i Odder. Desuden har man et øje på Solbjerg og Viby i samme område. Det siger Jesper Hansen, der er brandvæsenets operationschef.

- Der er ikke tale om deciderede oversvømmelser i Odder, men vi er der for at hjælpe med flowet af vand lige nu.

I løbet af søndag er der særligt udsigt til store mængder vand i Jylland, på Fyn samt på det sydvestlige Sjælland og på Lolland-Falster. Det viser en oversigt, som TV 2 har lavet.

Beredskabsstyrelsen hjælper til, når pumpeopgaver opstår. Styrelsen oplyser, at regnen også har skabt udfordringer i Nexø på Bornholm i weekenden. Her er man søndag i gang med at pumpe vand, lyder det.

De seneste måneder har nedbøren væltet ned over Danmark i en grad, så oktober endte som den vådeste oktober i 25 år.

Østjyllands Brandvæsen oplever flere steder, at jorden efterhånden er helt mættet af de massive mængder vand, lyder det.

- Så det er jo vores næste problem, for det betyder, at der ikke er mange steder, hvor man kan pumpe vandet han, siger Jesper Hansen

- Derfor er dialogen med kommunerne også vigtig, for vi kan ikke blive ved med at pumpe vand. Vi risikerer bare at pumpe det i ring. Og så skaber vi bare et problem et nyt sted.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.