dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Grindsted-forureningen:
De første 100 bekymrede til lægetjek

SYDDANMARK / BILLUND: I Grindsted har alle borgere har fået en personlig invitation i e-boks til et lægetjek, hvis de har symptomer på sygdom, som de frygter har forbindelse til den massive generationsforurening efter Grindstedværket. Mere end 100 har meldt sig til lægetjekket, der udføres på arbejdsmedicinsk klinik på Sydvestjysk Sygehus, oplyser DR Trekanten.

Forureningen stammer fra det tidligere Grindstedværket, som frem til 1962 dumpede store mængder tungmetaller, medicinalprodukter og opløsningsmidler flere sted i og ved byen.

Efter historier om hyppig forekomst af nervesygdommen ALS, der forårsager muskelsvind, satte en borgergruppe pres på for at få undersøgt, om forureningen kunne spille en rolle. En undersøgelse fra 2020 viste ingen øget sygdomsforekomst, men to forskere opfordrede kraftigt til at forske videre, så et enigt regionsråd valgte, at sygdomsforekomsterne skulle undersøges nærmere igen.

ka

 

    



Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.