dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Ikke i strid med EU-regler:
Energistyrelsen genoptager sagsbehandlingen af to havvindprojekter

KORT NYT4. MAR 2023 11.08

Energistyrelsen genoptager sagsbehandlingen af havvindmølleprojekterne Aflandshage og Frederikshavn Havvindmøllepark, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

1. februar indstillede styrelsen ellers sagsbehandlingen af 33 såkaldte åben dør-projekter på grund af frygt for, at ordningen er i strid med EU's statsstøtteregler. Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har nu vurderet, at etableringstilladelserne til Aflandshage Havvindmøllepark og Frederikshavn Havvindmøllepark ikke er i strid med EU-retten.

Projekterne fik meddelt forundersøgelsestilladelser i henholdsvis 2019 og 2018. Tilladelserne blev udstedt af Energistyrelsen i efteråret 2022. Ministeriet har vurderet, at tilladelser udstedt til allerede etablerede havvindmølleparker heller ikke er i strid med EU-retten.

sfe

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.