dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Evakuerings-ordre i Aabenraa kom for bredt ud

KORT NYT24. OKT 2023 15.24

AABENRAA: En ordre om evakuering blev sendt til de forkerte i Aabenraa, da den mobile dæmning, watertube, på Aabenraa Havn brød sammen klokken seks natten mellem fredag og lørdag, skriver Ingeniøren.

Men sirener og mobilvarsling kom bredt ud fremfor kun i det farlige område ved Aabenraa Havn og skabte stor unødig bekymring og forvirring blandt mange borgere, der blev vækket af mobilbeskeder og luftsirener langt fra havnen.

Ved en fejl er sirenerne blevet aktiveret i andre dele af Sønderjylland, og ikke kun til borgere der bor helt tæt på Aabenraa Havn og midtby. "Politiet oplyser, at det var en menneskelig fejl, at man tændte for sirenerne i et for stort område," skriver Beredskabsstyrelsen i en mail til Ingeniøren i dag.  

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.