dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Fem kommuner: Sådan bør strandpark moderniseres
Strandparken er også et yndet udflugtsmål om vinteren.
Foto: Nicky Persson / Vallensbæk Kommune

Fem kommuner: Sådan bør strandpark moderniseres

By- og landminister Morten Dahlin (V) har mandag modtaget rapport med input til, hvordan Køge Strandpark skal ombygges.

Brøndby, Greve, Hvidovre, Ishøj og Vallensbæk Kommuner har mandag officielt afleveret en omfattende plan for modernisering af Køge Bugt Strandpark til Ministeren for Landdistrikter, Morten Dahlin (V).

Planen er resultatet af et års intensivt samarbejde med inddragelse af borgere, foreninger og politikere med det formål at skabe mulighed for modernisering af det populære rekreative område.

For godt et år siden indgik den daværende regering en aftale med de fem kommuner om en anlægslov, der skal danne rammerne for en tiltrængt modernisering af strandparken. Anlægsloven ventes at skulle behandles i Folketinget i efteråret 2024.

De fem kommuner har lyttet til borgernes input og involveret forskellige interessenter i udviklingen af en samlet plan. I alt 23 udviklingsområder er blevet identificeret og forbundet i en helhedsorienteret plan, der strækker sig på tværs af de fem kommuner.

Som alle kyststrækninger i Danmark er Strandparken underlagt beskyttelseskrav, hvilket gør det udfordrende at forny faciliteter og opdatere rekreative muligheder. En anlægslov vil kunne ophæve bindinger i eksisterende lovgivning og dermed muliggøre udskiftning og etablering af mere moderne faciliteter.

Fra 1970'erne

Køge Bugt Strandpark blev etableret i slutningen af 1970’erne. Den fungerer både som en essentiel kystbeskyttelse og et afgørende grønt og blåt friluftsområde.

Over de sidste 40 år har området udviklet sig til en rig natur, til glæde for både lokale og besøgende. For at imødegå klimaforandringer og sikre en vedvarende attraktion for friluftsliv er en modernisering af Strandparken nu nødvendig, lyder det fra de fem borgmestre.

- Vores ønske er at modernisere og passe på fremtidens Strandpark, for det kan både ses og mærkes, at anlægget er fra 1980, derfor er det nødvendigt med en anlægslov. Vi tror, at vi med et stærkt samarbejde kan lykkes med at modstå klimaforandringerne og få opdateret Strandparken på én gang, lyder det fra de fem borgmestre i fællesskab.

 

Kommunernes udspil kan læses her.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.