dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Fjernvarmepuljen er løbet tør igen

KORT NYT14. MAR 2023 11.11

Fjernvarmepuljen åbnede i slutningen af januar med 195,5 mio. kroner, og yderligere 100 mio. kroner fra vinterhjælpsaftalen forventes også at indgå i puljen. Knap to måneder senere har fjernvarmeselskaberne indsendt 31 projektforslag med konvertering af naturgasområder til fjernvarme for i alt 308,5 mio. kroner, oplyser Dansk Fjernvarme, som nu opfordrer politikerne til at fylde puljen op igen.

- Fjernvarmepuljen bidrager som et vigtigt værktøj for risikoafdækning af de store investeringer, fjernvarmeselskaberne lægger i at sikre fjernvarme til ventende naturgasforbrugere, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Dansk Fjernvarme anbefaler, at puljen hæves med mellem 500-700 mio. kroner, svarende til konvertering af cirka 50.000 forbrugere. Derudover vil det være en stor fordel, hvis kommunerne får mulighed for at indføre midlertidig tilslutningspligt i naturgasområder.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.