dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Flere penge til at afvikle gasfyr og rulle mere fjernvarme ud

Første pulje på 100 millioner kroner løb tør efter kun tre uger.

Dagens ftale om inflationshjælp sætter 200 millioner kroner i afkoblingsordningen og fjernvarmepuljen, oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Det skal hjælpe erhverv og husstande af med gasfyret og fjernvarmeselskaber med udrulningen af fjernvarmen. 

Afkoblingsordningen er et af de værktøjer, som hjælper husstande af med gasfyret ved at fritage dem for den udgift, der ellers følger med en afkobling fra gasnettet, mens fjernvarmepuljen giver fjernvarmevirksomheder tilskud til udrulningen af fjernvarme i nye områder.

Der er i alt afsat 320 mio. kr. til afkoblingsordningen i 2023, inklusiv aftale om inflationshjælp og aftale om vinterhjælp. Den åbnede med 100 millioner kroner d. 3. januar i år – og løb tør efter kun tre uger. 

Fjernvarmepuljen åbnede for årets ansøgninger i slutningen af januar. Den indeholder 295 mio. kr. i 2023 inklusiv midler fra aftale om vinterhjælp.
Det er fjernvarmevirksomhederne, der søger støtte til fjernvarmeudrulning gennem puljen. Fjernvarmevirksomhederne kan få op til 20.000 kr. i støtte pr. konvertering.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.