DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Som tidligere kommunaldirektør må man finde sig at at blive afbilledet ved omtale af gamle sager, har Hans Nikolaisen lært af sin klage til Pressenævnet. Det samme gælder ved omtale af en ny sag, som fx klagen.
Foto: Randers Kommune

Foto i medieomtale af gamle sager følger med, når man er eks-kommunaldirektør

Pressenævnet afviser klage fra Randers' tidligere kommunaldirektør Hans Nikolaisen, der så sig selv vist i et tv-indslag om Verdo-sagen.

RANDERS: Som tidligere kommunaldirektør kan man ikke forvente at slippe for at optræde med billede i medieomtaler af gamle sager. Det er essensen i en kendelse fra Pressenævnet efter en klage fra Randers' tidligere kommunaldirektør Hans Nikolaisen, der forlod Randers Kommune i 2016, men som efterfølgende sammen med daværende borgmester Claus Omann Jensen (V) er blevet politianmeldt i forbindelse med forsyningsselskabet Verdos opkrævning af forbrugsafgifter.

Klagen gælder et indslag i TV2 Østjylland fra maj i år, hvor politianmeldelsen blev omtalt. I Pressenævnets sagsfremstilling hedder det blandt andet, at "[Klager] har anført, at han ikke har givet samtykke til, at der ville blive vist billeder af ham i indslaget, at der ville blive vist billeder af et notat skrevet til ham, samt at han ville blive citeret med et kort uddrag af en skriftlig bemærkning fra ham til det pågældende notat."

Den skriftlige bemærkning lyder således: ”Jeg ser gerne, at vi gør os umage for ”at hoppe over, hvor gærdet er lavest indenfor rammerne af noget, der selvsagt skal være til at forsvare juridisk”, men tv-udsendelsen gengav kun en del af det, nemlig at [Klager] ”ville hoppe over, hvor gærdet er lavest, og gøre alt muligt for at inddæmme sagen”.

Hans Nikolaisen finder det krænkende og er utilfreds med, at han ikke inden udsendelsen var gjort bekendt med, at brudstykket af citatet ville blive nævnt. Han ønsker en berigtigelse, hvor det fulde citat indgår.

TV2 Østjylland afviser alle klagepunkter, og det samme gør Pressenævnet, der gentager sin velkendte opfattelse, at offentlige personer i højere grad end privatpersoner må acceptere at være genstand for en kritisk medieomtale.

Se Pressenævnets kendelse.