dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Fredensborgs tekniske direktør stopper
Thomas Barfoed stopper som teknisk direktør 1. oktober.
Foto: Fredensborg Kommune

Fredensborgs tekniske direktør stopper

65-årige Thomas Barfoed overgår 1. oktober til fire måneder som seniorrådgiver.

FREDENSBORG: Efter en lang karriere i både Fredensborg-Humlebæk og Fredensborg Kommune stopper Thomas Barfoed som teknisk direktør 1. oktober, oplyser kommunen. Derefter fortsætter han som seniorrådgiver i fire måneder, hvor han dels skal arbejde på udvalgte strategiske projekter, dels skal bistå med indkøring af den nye direktør.

Thomas Barfoed har været teknisk direktør i Fredensborg ad to omgange; fra kommunen blev dannet i 2007 og igen fra 2016, hvor han kom tilbage efter godt fire år som direktør i Assens Kommune.

- Jeg har altid sat stor pris på at arbejde i danske kommuner og under skiftende byråd og borgmestre. Det er derfor også med vemod, at jeg snart stopper. Men det giver samtidig ro i sjælen at stoppe netop nu, hvor vi er ved at afslutte planlægningen af de meget store anlægs- og byudviklingsarbejder, så de er klar til realisering de kommende år, siger han.

Uddannet bibliotekar

Thomas Barfoed er 65 år og oprindeligt uddannet bibliotekar. Han blev ansat i Fredensborg-Humlebæk i 1996 som kultur- og bibliotekschef. Året efter blev han forvaltningschef og dermed direktør for kommunens kulturområde. Det tekniske område kom ind i porteføljen i 2005. 

Han har også aktivt bidraget til det faglige, tværkommunale arbejde, bl.a. som næstformand for KTC - Kommunalteknisk Chefforening og som formand for den nordiske kommunaltekniske sammenslutning NKS. 

- Thomas har gennem årene opbygget en enorm erfaring med den kommunale verden, hvor han er yderst vellidt og respekteret, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

Fredensborg Kommune skal de kommende år gennemføre mange store og komplekse projekter indenfor byudvikling, byggeri, forsyning og infrastruktur. Derfor ændres den kommunale organisation, så én direktør fremover skal have sit primære fokus på den strategiske udvikling af kommunens byer, klimahandlingsplanen, en professionalisering af kommunens rolle i forhold til kommunens ejerselskaber samt ejendoms- og anlægsstyring.

ak

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.