DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job
Simon Aggesen (K) købte lejligheden af fonden Dansk Bibelskole i 2016 for 9,5 mio. kr.
Foto: Malthe Ivarsson, Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Aggesens byggesag:
Frederiksberg-byråd tøver med at godkende brev til Ombudsmanden

Kommunalbestyrelsen kunne ikke godkende administrationens udkast til svar til Ombudsmanden. Oppositionen har 28 spørgsmål i sagen.
28. OKT 2020 13.30

FREDERIKSBERG: Det i sidste uge omtalte udkast til et svar fra Frederiksberg til Ombudsmanden vedrørende borgmester Simon Aggesens (K) byggesag kunne ikke godkendes af byrådet. Det skriver TV2 Lorry

I sit udkast til svar til Ombudsmanden understregede kommunen, at Simon Aggesen på ingen måde havde deltaget i behandlingen af sin egen byggesag, hvor han først købte, så delte op og siden solgte en lejlighed med 11 mio. kr. i fortjeneste på Frederiksberg Allé.

Den melding - frifindelse om man vil - var dog ikke så ligetil, mente Socialdemokratiets 2. viceborgmester Michael Vindfeldt. Han savner blandt andet svar på, hvilket niveau sagen er behandlet på, og hvordan sagsbehandlingstiden har været. 

- Vi politikere skulle godkende forvaltningens egen vurdering af, at alt foregik efter bogen. Men det er svært, når alle sten i sagen ikke er blevet vendt, siger Michael Vindfeldt og henviser til intet mindre end 28 spørgsmål, som oppositionen har bedt om svar på, siger han til TV2 Lorry. 

Udkastet blev fremlagt for økonomiudvalget i mandags, hvor Aggesen ikke selv deltog som inhabil i sagen. Og nu er afgørelsen derfor igen udsat til næste møde på mandag.

ibs