DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fremrykket lagerbyggeri skal give plads til håndsprit

Coronakrisen har vist, at hospitalerne i Syddanmark mangler lagerplads.
5. JUN 2020 13.00

SYDDANMARK: Coronakrisen får nu Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg til at foreslå, at man går i gang med at bygge et nyt centrallager ved Nyt OUH umiddelbart efter sommerferien.

Byggeriet var ellers først planlagt til at gå i gang i 2024.

Krisen har vist, at medarbejderne på regionens sygehuse har brug for nem og hurtig adgang til tilstrækkelige mængder af blandt andet håndsprit og værnemidler, og at det er nødvendigt at øge regionens egne lagre af disse og andre produkter.

Det kræver mere lagerplads, og et enigt udvalg har derfor på sit møde i går foreslået regionsrådet at sætte gang i byggeriet af et 5.000 kvadratmeter nyt stort centrallager ved Nyt OUH til 50 mio. kr. for selve lagerbygningen.

Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg, siger:

- Vi havde planer om et regionslager om nogle år, men nu viser der sig et behov her og nu. Samtidig er der en åbning, så vi kan gå i gang med det samme. Regeringen har fritaget os fra anlægsloftet, vi ejer allerede en oplagt grund, regionsrådet har fremrykket mange millioner til anlæg for at bidrage til at sætte Danmarks økonomi i gang igen og skabe arbejdspladser - så det handler sådan set bare om at komme i gang.

For alle sygehuse

Det kommende regionale lager skal fungere som lager for alle regionens sygehuse på udvalgte produkter. Det er oplagt at placere det ved Nyt OUH – regionens største sygehus. Placeringen tæt ved motorvejen gør det nemt at distribuere varer fra lageret til regionens andre sygehuse.

Det nye regionale lager bliver en del af den såkaldte serviceby ved Nyt OUH, der kommer til at ligge uden for hospitalsringen. Fra dette område af servicebyen er der en tunnel direkte til den centrale del af Nyt OUH.

Det forventes, at den nye lagerbygning står færdig til foråret, og den skal derefter indrettes med reoler og logistiksystemer.

Regionsrådet behandler forslaget om et nyt centrallager på sit møde den 22. juni 2020.

ak