DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger
Gellerup bypark er nomineret til stor arkitekturpris
Sammen med de nærliggende sportsarealer har den nye bypark kostet omkring 120 mio. kr.
Foto: Finn Byrum, Ritzau Scanpix

Gellerup bypark er nomineret til stor arkitekturpris

Det grønne område i Gellerupparken og Toveshøj er nomineret til Europas vigtigste arkitekturpris.

AARHUS: Byparken i Gellerup er blevet nomineret til Mies van der Rohe Award, der bliver uddelt hvert andet år til et europæisk arkitekturværk. Prisen anses for at være Europas vigtigste arkitekturpris, skriver TV2 Østjylland.

- Det er traditionelt set prestigefyldte byggerier; kulturhuse, teatre og den slags, der tit har vundet den her pris, så det, at vi er nomineret med sådan et projekt, det er også et tegn på, at der bliver et større fokus på de rum, der er hverdag for mange af os og ikke kun bygninger, men også naturen omkring, siger tegnestuechef hos SLA i Aarhus, Karsten Thorlund.

I løbet af de seneste år er der blevet brugt milliarder af kroner på at ændre Gellerupparkens udskældte ry og på at gøre stedet mere attraktivt for nye beboere.

- Det betyder utroligt meget, og vi er utrolig stolte og meget glade. Det er med til at løfte hele offentlighedens øjne på, at her foregår en positiv udvikling, siger formand for Brabrand Boligforening Keld Albrechtsen.

Sammen med de nærliggende sportsarealer har den nye bypark kostet omkring 120 mio. kr.

- Vores forskning og andet international forskning viser, at byparken kan være med til at fremme vores mentale sundhed, sociale sundhed og vores fysiske sundhed, fortæller professor i landskabsarkitektur hos Københavns Universitet Ulrika Stigsdotter.

ka