dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Genbrugspladser oversvømmes af affald

KORT NYT5. APR 2023 7.05

Genbrugspladser i Danmark modtager over 3 mio. tons affald om året, næsten det dobbelte af det, der sorteres derhjemme. Haveaffald og byggeaffald udgør en stor del af det, oplyser Dansk Affaldsforening. 

- I det daglige bruger de fleste af os affaldsspandene lige udenfor vores hoveddør eller i gården. Men når vi taler tons affald, kører vi langt mere på genbrugspladsen. Derfor er gode og velfungerende genbrugspladser højt prioriteret lokalpolitisk og en helt afgørende del af kommunernes samlede affaldsinfrastruktur, siger Nana Winkler, specialkonsulent i Dansk Affaldsforening – interesseorganisation for kommuner og kommunale affaldsselskaber.

Dansk Affaldsforening opfordrer til at tænke over nødvendigheden af at aflevere visse typer affald og opfordrer til at lade haveaffaldet blive i haven og overveje genbrug og reparation frem for udskiftning af møbler og lignende.

hss

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.