DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger

Hillerød Forsyning slanker direktion og afskaffer firmabiler

Shitstorme får selskabet til nu at 'betone', at det er kommunalt, hvilket ifølge borgmester Kirsten Jensen (S) blandt andet kommer til udtryk ved at 'udvise beskedenhed'.
18. AUG 2020 10.26

HILLERØD: En langvarig offentlig diskussion, lejlighedsvis grænsende til shitstorm, om lønniveau og påståede ekstravangancer i Hillerød Forsyning har nu resulteret i en direktørafskedigelse, oprydning i titler og et farvel til muligheden for firmabiler til selskabets ledelse, fremgår det af en meddelelse fra selskabets bestyrelse.

Bestyrelsen vil med tilpasningen 'betone, at Hillerød Forsyning er et kommunalt ejet selskab', hedder det, idet det samtidig understreges, at der ikke gives køb på den selskabsmæssige adskillelse fra Hillerød Kommune. Hvad der ligger i det, fremgår af en kommentar fra Hillerød-borgmester Kirsten Jensen (S), der til sn.dk siger, at 'kommunalt ejede virksomheder skal udvise beskedenhed'.

Den manglende beskedenhed har en privat borger gennem flere år forfulgt i en grad, så Hillerød Forsyning endte med at politianmelde ham, men nu et halvt års tid efter ikke desto mindre retter ind efter kritikken. Politianmeldelsen er dog ikke trukket tilbage, oplyser den pågældende borger til sn.dk.

Farvel til direktøren

Oprydningen i selskabet betyder dels et farvel til affaldsdirektør Peder Maltha Larsen, dels en afskaffelse af alle øvrige direktørtitler bortset fra den adm. direktør, således at 'titlerne i topledelsen tilpasses titler som anvendes i flere andre forsyningsvirksomheder'. Bestyrelsen benytter lejligheden til at udtrykke 'fuld tillid til ledelsen i selskabet og til adm. direktør Søren Støvring'.

Alligevel vil bestyrelsen ændre på 'indholdet af lønpakker for ledelsen', hvilket konkret betyder et fremtidigt farvel til firmabiler. Netop firmabilerne, eksempelvis en Mercedes GLE og en Volvo V90 med eftermonteret læderkabine, har været kritiseret som en utidig ekstravangance, ligesom også den adm. direktørs lønniveau på 1,9 mio. kr. har været det. På det punkt varsles der dog ikke nogen ændringer.

>Derimod vil selskabets kommunikation blive opprioriteret, 'så der skabes maksimal indsigt i Hillerød Forsynings forhold', lyder det fra bestyrelsen.