DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger
Hovedstaden laver milliardpartnerskab på anlæg
MT Højgaard under byggeri på Islands Brygge i København.
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Hovedstaden laver milliardpartnerskab på anlæg

Ud af anlæg for ca. syv mia. kr. samlet frem mod 2029 er der indgået et strategisk partnerskab for de 2,2 mia. kr.

HOVEDSTADEN: For første gang indgår Region Hovedstaden et strategisk partnerskab for de næste fire år for sine bygge- og renoveringsopgaver.

Det er regionens Center for Ejendomme, der samler bygge- og renoveringsopgaver for op imod 2,2 mia. kr. hos ét strategisk partnerhold bestående af MT Højgaard, Kemp & Lauritzen, Link Arkitektur og Rambøll.

Det skal give mere og bedre hospitalsbyggeri, oplyser regionen, der vil bruge sin position som en af landets største bygherrer til at flytte fokus fra konflikt og tvister til bedre kvalitet i byggeriet.

- Vi er optaget af at få mere sundhed for pengene, og det gælder også, når vi snakker byggeri og renovering. Sammen med den strategiske partner søger vi derfor at dyrke det langvarige samarbejde, så vi i stedet for konflikter og lange udbudsprocesser kan bruge mere krudt på det, det handler om – nemlig at få mest mulig kvalitet i hospitalsbyggerierne til gavn for borgerne, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Hovedstaden har investeringer for omkring syv mia. kr. på vej frem mod 2029, og med rammeaftalen for det strategiske partnerskab er der lagt op til, at regionen og partneren kan påtage sig opgaver indenfor planlægning, rådgivning, projektering og idriftsættelse af renoverings- og byggeprojekter til en samlet ramme på op imod 2,2 mia. kr. hen over en fireårig periode.

Fakta om Strategisk Partnerskab
Efter den gængse udbudsmodel i Danmark ville man med hundredvis af små og større byggeprojekter indgå næsten lige så mange aftaler med individuelle rådgivere og entreprenører fra gang til gang. Men med Strategisk Partnerskab har politikerne i Region Hovedstaden besluttet, at en lang række almindelige renoverings- og byggeopgaver samles og udbydes til én strategisk samarbejdspartner. Med fokus på det langsigtede samarbejde vil man således videreføre erfaringerne fra projekt til projekt og på den måde forsøge at minimere konflikter og skabe mere kvalitet i byggeriet.

Kilde: Region Hovedstaden

ibs