DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger
Hurtigfærge Samsø-Aarhus ventes klar fra april
Dokk1 i Aarhus, hvor hurtigfærgen til Samsø skal sejle til og fra.
Foto: Samsø Kommune

Hurtigfærge Samsø-Aarhus ventes klar fra april

Samsø og Aarhus kommuner har underskrevet kontrakt om at lade hurtigfærgen anløbe ved Dokk1. Anløbet bliver betalingsfrit i to år.
26. OKT 2020 12.31

SAMSØ / AARHUS: Samsø Kommune fik i december 2018 besked fra Aarhus Kommune om, at den nye hurtigfærge, Lilleøre, kunne lægge til ved Dokk1. Siden har den konkrete placering og anløbsplatformen været drøftet, og nu er kontrakten underskrevet, oplyser Samsø Kommune.

Efter at udviklingen af covid-19 bremsede indsættelsen af hurtigfærgen i 2020, ser det nu endelig ud til, at Lilleøre tager hul på et nyt og spændende kapitel i færgetrafikken til Samsø fra april 2021.

Placeringen ved Dokk1 giver direkte adgang til Aarhus Midtby, herunder Strøget og Aarhus Banegård og ikke mindst til letbanen, som kan tage passagerer med til storbyens mange arbejdspladser samt sygehuset i Skejby. 

Kontrakten rummer en aftale om betalingsfrihed i to år fra driftsstart. Efter de to år skal betalingen for anløbet forhandles på ny. I budgetterne fra februar 2019, hvor beslutningen om en hurtigrute blev truffet, var der afsat ca. 500.000 kr. til havneomkostninger i Aarhus. Beløbet står fortsat i hurtigfærgebudgetterne i dag.

  • I øjeblikket er det kun færgen Isabella, der fragter mennesker mellem Samsø og fastlandet. Den sejler fra Hou ved Odder.
  • Lilleøre kommer til at koste mellem 30 og 40 mio. kr.
  • Lilleøre skal sejle fem gange dagligt om sommeren og to gange dagligt om vinteren.

ka