dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Kerteminde politianmelder eks-borgmesters virksomhed

Miljøtilsyn i marts medførte seks indskærpelser over for Kerteminde Biogas.
10. MAJ 2024 11.50

KERTEMINDE: Et miljøtilsyn på Kerteminde Biogas den 12. marts har fået Kerteminde Kommune til at politianmelde virksomheden, der er ejet af tidligere borgmester Hans Luunbjerg (V), skriver Kjerteminde Avis.

- Jeg kan bekræfte, at jeg er blevet informeret om, at Kerteminde Biogas er blevet meldt til politiet, og at det er Kerteminde Kommune, der har foretaget anmeldelsen. Af hensyn til politiets videre arbejde har Kerteminde Kommune ikke yderligere kommentarer, siger borgmester Kasper Ejsing Olesen (S).

Miljøtilsynet i marts var det første, der ikke blev foretaget af kommunens egne sagsbehandlere. I stedet var Dansk Miljørådgivning i Nyborg blevet hyret til opgaven. Tilsynet medførte seks indskærpelser overfor Kerteminde Biogas. Det fremgår af tilsynsrapporten, der er offentligt tilgængelig. 

Biogasanlægget har i længere tid været udsat for kritik, og i efteråret 2023 slog Kammeradvokaten fast, at Hans Luunbjerg var inhabil, da han fik en lang række tilladelser af kommunen til at udvide sit biogasanlæg, mens han var borgmester.

I marts besluttede byrådet i Kerteminde derfor, at afgørelserne om tilladelser til udvidelse af biogasanlægget skal vurderes på ny. 

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.