dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
København får ny, 30 hektar stor park i Nordhavn
Nordhavnsparken skal anlægges i 2028 og bliver 30 hektar stor. Nu starter arkitektkonkurrencen for den kommende park.
Foto: By og Havn

København får ny, 30 hektar stor park i Nordhavn

Hvordan parken, der skal ligge på spidsen af Nordhavn ud til vandet, skal udformes, finder kommunen ud af med en arkitektkonkurrence.

KØBENHAVN: Nu starter en arkitektkonkurrence for en ny 30 hektar stor park i København. Parken skal ligge på spidsen af Københavns Nordhavn. Det skriver kommunen.

"Spændende grønne landskaber og vild natur, plads til leg og fritidsaktiviteter, flere nye fodboldbaner, og levesteder for grønbroget tudse. Alt det og meget mere skal Københavns kommende Nordhavnspark rumme til glæde for lokale beboere og for hele byen", står der i en pressemeddelelse.

I 2021 gennemførte Københavns Kommune og By & Havn en omfattende dialog med københavnerne, interesseorganisationer, foreningslivet og mange flere for at finde ud af, hvordan Nordhavnsparken skal bidrage til København. 

By & Havn ejer i dag grunden, som bliver overdraget til Københavns Kommune i 2028, når parken skal anlægges.

Nordhavn udbygges i disse år, og omkring 2060, når bydelen er fuldt udbygget, forventes der at være ca. 40.000 beboere og et tilsvarende antal arbejdspladser. Det betyder, at parken skal kunne rumme en række forskellige tilbud til både lokale og alle andre, samtidig med at parken skal kunne ændres, efterhånden som nye behov kan opstå.

lal

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.