DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København vil have styr på nattelivet

Et nyt advisory board for natteliv skal komme med gode råd til at mindske larm, affald og utryghed.

KØBENHAVN: Et nyt "Advisory board for natteliv" skal nu pege på løsninger for, hvordan det københavnske natteliv kan fungere uden for meget larm, skrald og utryghed.

Boardet skal bestå af folk fra beboerforeninger, lokaludvalg og restauratører, men også organisationen Club Mafia, der arbejder mod krænkende adfærd, og internationale eksperter med viden og erfaringer om natteliv inviteres med.

Beslutningen om et advisory board er truffet af Kultur- og Fritidsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget, og der sker i forlængelse af et åbent dialogmøde om nattelivet tidligere på året.

Opgaven for boardet bliver at udarbejde anbefalinger, der skal bidrage til en overordnet retning og strategi for udviklingen af byens natteliv. Anbefalingerne skal bidrage til revisionen af den nuværende Restaurations- og Nattelivsplan i Københavns Kommune.

- København skal stadig være en by, hvor der er plads til fede fester og natteliv. Det handler om at finde balancen imellem et levende natteliv og hensynet til de københavnere, der bor og arbejder her, og som der selvfølgelig også skal være plads til, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

ak