DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kolding dropper gratis sommerbus og indfører dagsbillet

KORT NYT23. DEC 2020 8.40

KOLDING: I skolernes sommerferie i år kunne man køre med en gratis shuttlebus mellem Kolding Busterminal og Gl. Ålbo Camping. Den ordning bliver ikke videreført næste år, har Koldings teknik- og klimaudvalg og kulturudvalg i fællesskab besluttet.

I stedet for den gratis bus indføres en sommerbillet i sommerferien, så man for 50 kr. kan køre ubegrænset en hel dag med by-, lokal- og regionalbusser. Det er en bedre løsning, fordi det giver turisterne langt større muligheder, blandt andet for at besøge det nye oplevelsescenter på Skamlingsbanken, som åbner til foråret, vurderer udvalgene.

- Shuttlebussen blev især brugt af passagerer til og fra Christiansfeld. Med sommerbilletten får dem, der vil se Unesco-byen, en langt bedre dækning med timedrift på de almindelige regionale ruter. Ligeledes kommer der flere afgange at vælge imellem til og fra Hejlsminde i forhold til sidste år. Jeg tror også, at bybusserne bliver benyttet af mange med en sommerbillet, der fx vil besøge Trapholt og Sygeplejemuseet, spår Jesper Elkjær (løsgænger), formand for kulturudvalget.

ak