DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Kolding går over til el eller brint fra 2022

KORT NYT25. AUG 2020 12.00

KOLDING: Efter at have testet miljøvenlige hybridbusser i en årrække vil Kolding Kommune nu lade bybusser samt hovedparten af busserne på lokalruterne køre på el eller brint fra sommeren 2022, oplyser kommunen.

De to nuværende kontrakter på Koldings buskørsel udløber i sommeren 2022. Hvem der herefter skal overtage opgaven, skal et udbud nu afgøre. Teknik- og Klimaudvalget har anbefalet, at alle bybusser og hovedparten af busserne på lokalruterne fra sommeren 2022 skal være klimavenlige busser, som kører på vedvarende energi. I praksis bliver det efter alt at dømme elbusser, selv om andre teknologier også kan komme på tale.

- Vi er ikke den første kommune, som indfører elbusser, men vi ønsker, at alle vores bybusser skal køre på el, og mig bekendt er vi den første kommune, som også indsætter elbusser på hovedparten af lokalruterne. Sammenlagt vil det reducere vores CO2-udledning fra busserne med hele 85 pct. Det er et mål, vi virkelig kan være stolte af, siger Jakob Ville (V), formand for Teknik- og Klimaudvalget.

ka