dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Kysthjælpere planter ålegræsskud i tusindvis  i Lillebælt
Ålegræsskuddene skal plantes for at give fisk og smådyr i Lillebælt en hjælpende hånd.
Foto: Christian Thomsen/Havørred Fyn

Kysthjælpere planter ålegræsskud i tusindvis i Lillebælt

I alt 32 steder i landet får lørdag hjælp fra frivillige kysthjælpere.
6. JUN 2024 6.53

ASSENS / HORSENS: På lørdag den 8. juni skal der plantes ålegræs i Lillebælt ved Torø Vig syd for Assens og i Horsens Fjord, oplyser Assens Kommune.

- Ambitionen er, at vi sammen får udplantet mellem 3.000 og 5.000 ålegræsskud i Lillebælt, som på sigt kan være med til at optage næringsstof og fungere som levested for mange af havets levende væsner, fortæller Søren Bay, biolog i Assens Kommune.

Assens og Horsens kommuner er med i Projekt Kysthjælper, som arbejder for at forbedre havnaturen og genskabe levestederne for fisk og bunddyr i de kystnære havområder.

- Ålegræs er vigtig for mange fisk og smådyr. Der er langt flere fisk i et område med ålegræs end på den bare sandbund. For 30 år siden begyndte frivillige at restaurere vandløb, nu er turen kommet til at vi arbejder med nogle af de kystnære områder, forklarer Søren Bay.

Landsdækkende indsats

I år indgår Projekt Kysthjælper i en større, landsdækkende indsats. På Havets Dag den 8. juni vil flere frivillige, foreninger, organisationer og dykkere plante ålegræs i havet på i alt 32 lokationer i hele Danmark som led i projektet Det Store Danske Ålegræsinitiativ.

Det er Tænketanken Hav, der står bag Det Store Danske Ålegræsinitiativ. Et treårigt projekt, som vil involvere og mobilisere danskerne til at deltage i arbejdet med genopretning af Danmarks havnatur. Projektet samarbejder med forskere fra Syddansk Universitet og er støttet af Nordea-fonden.

Læs mere om Projekt Kysthjælper her.

dotn

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.