dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Miljøanalytiker omtalt i TV 2-dokumentar er blevet politianmeldt

Analytikeren lavede en fejlagtige miljørapport i forbindelse med nedrivningen af en gammel sprogskole i Holbæk Kommune.

HOLBÆK: Miljøanalytiker Benny Østerø, som bliver omtalt i TV 2-dokumentaren "Den sorte svane", er blevet politianmeldt af sin tidligere arbejdsgiver A+ Miljø. Det oplyser ejer af A+ Miljø Kim Jensen til TV 2.

Rapporten lavet af den pågældende analytiker blev overdraget til Holbæk Kommune inden nedrivningen af en gammel sprogskole, og ifølge rapporten blev der kun påvist det miljøskadelige stof PCB over grænseværdierne et enkelt sted. Giftstoffet kan være til skade for både mennesker og miljø. Det blev brugt i byggematerialer indtil i 1970'erne.

I en oprindelig miljøscreening fra 2021, som TV 2 er i besiddelse af, blev der fundet PCB 16 steder i bygningen. Derudover blev der fundet asbest ved nogle vægfliser, skriver TV 2.

Som følge af programmet satte Holbæk Kommune gang i undersøgelsen af jorden i den nærliggende børnehave Villa Kulla, der dog efterfølgende viste sig ikke at indeholde PCB. Derimod var der, som tidligere omtalt, i en ud af 11 jordprøver fundet asbest, som man dog ikke ved om stammer fra nedrivningen af sprogskolen. Kommunens næste skridt er at undersøge selve grunden, hvor den gamle sprogskole lå.

Analytiker eller tryllekustner

Ifølge ejeren af A+ Miljø Kim Jensen er Benny Østerø blevet politianmeldt, inden dokumentaren kom ud. Han kommenterer ikke, om politianmeldelsen har relation til dokumentaren.

I skjulte optagelser i "Den sorte svane" kalder den tidligere bandidosrocker Fasar Abrar Raja miljøanalytikeren for en "tryllekunstner".

Ifølge eget udsagn fik rockeren hjælp af Benny Østerø til at udarbejde en miljøscreening af en bygning (red. den tidligere sprogskole), som Fasar Abrar Raja skulle rive ned. 

- Benny, det er min ven. Ham der tryllekunstneren. Han har lavet den rapport her. Og der har han glemt at skrive, at der er PCB, siger Fasar Abrar Raja i dokumentaren.

/ritzau/cwa

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.