dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Kunstig intelligens:
Ny rapport peger på udfordringer i kommunerne

Kun 27 procent af kommunerne bruger kunstig intelligens, viser undersøgelse, som bl.a. peger på udfordringer ved brugen af personoplysninger.

I en ny rapport har Datatilsynet kortlagt brugen af kunstig intelligens i det offentlige. Undersøgelsen viser blandt andet, at kun 27 procent af kommunerne bruger teknologien. 

Undersøgelsen viser også, at kommunerne primært bruger kunstig intelligens til at optimere og effektivisere manuelle opgaver som fakturering og til post- og journaliseringsprocesser.

I rapporten får kommunerne ros for overvejende at have identificeret et relevant behandlingsgrundlag med hensyn til behandling af personoplysninger. Det er nemlig et lovkrav, at man som myndighed har et behandlingsgrundlag i enten databeskyttelsesforordningen eller anden lovgivning, pointerer tilsynet.  

Men Datatilsynet understreger også, at der sker tilfælde, hvor bl.a. kommunerne har identificeret et behandlingsgrundlag, der – efter Datatilsynets opfattelse – ikke er passende, ligesom en række myndigheder i enkelte tilfælde slet ikke har været i stand til at pege på et behandlingsgrundlag. 

Undersøgelsen viser som eksempel, at de myndigheder, som har svaret på undersøgelsen, i 50 procent af tilfældene, hvor der er anvendt kunstig intelligens til fakturering, ikke ved, om deres brug af AI-løsninger omfatter behandling af særlige kategorier af personoplysninger. I forhold til løsninger med kunstig intelligens til vejledning på hjemmesider, telefoniske løsninger m.m. er det 100 procent.

Du kan læse hele rapporten fra Datatilsynet her.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.