dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Odense får international pris for borgerinvolvering
Oh Se-hoon, borgmester i Seoul, overrakte prisen til borgmester Peter Rahbæk Juel (S).
Foto: Odense Kommune

Odense får international pris for borgerinvolvering

250 havde søgt, men Odense vandt pris i Sydkorea. Over 27.000 odenseanere har været involveret i forløb om at styrke lokale fællesskaber.

ODENSE: Det hidtil største forløb med borger- og foreningsinvolvering i Odenses historie har nu indbragt kommunen Seoul Smart City Prize - en pris, som hylder byer, virksomheder og organisationer for projekter, der involverer borgere i byudvikling i balance mellem teknologi og mennesker.

Odenses projekt hedder "Velfærdens Fundament" og går ud på at styrke lokale fællesskaber med folkeskolen som omdrejningspunkt. Flere end 27.000 odenseanere har været en aktiv del af forløbet, som nu er blevet hædret.

250 ansøgere fra godt 50 lande var en del af udvælgelsesprocessen, som begyndte i marts. Men det blev altså Odense, der løb med hæderen.

- Projektet fra Odense var det bedste projekt. Gennemtænkt. Ekstremt menneske-fokuseret. Bringer teknologi ud til borgerne. Meget imponerende. Vi har som jury haft en svær og hård opgave. Mere end 250 byer og projekter har været en del af forløbet. Men til sidst var der enighed i bedømmelseskomitéen om, at Odense var bedst, sagde bedømmelseskomiteens formand, Yves Daccord. 

Involverer udsatte borgere

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) var taget til Seoul for at modtage prisen på kommunens vegne. Han fremhævede de politikere, embedsmænd og borgere, der har taget del i samtalen om at udvikle velfærden i deres lokalområde.

- Jeg er også stolt af, at vi i Velfærdens Fundament har udviklet nye designs for at involvere udsatte borgere og mennesker med mental mistrivsel - og andre, der ikke normalt er en del af den her type involvering. Vi har i Odense en ambition om, at den demokratiske samtale skal være et særkende. Med den her pris tager dét form, og jeg er glad for, at andre byer i verden nu får mulighed for at lade sig inspirere af, hvordan vi gør i Odense, siger han.

Med prisen bliver Odense nu en del af en række netværk og fora, hvor tankerne bag Velfærdens Fundament i løbet af det kommende år skal deles og udvikles sammen med andre byer.

Flere oplysninger om Velfærdens Fundament kan findes her.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.