DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Odense Letbane får flere påbud af Arbejdstilsynet

Trods stor opmærksomhed og flere strakspåbud til Odense Letbane i 2018 og 2019, er der fortsat med at komme påbud fra Arbejdstilsynet.

ODENSE: Odense Letbane fik i 2020 og starten af 2021 i alt 11 påbud af Arbejdstilsynet. Syv af påbuddene handlede om manglende sikkerhed i trafikken for brolæggerne, der skulle være opmærksom på egen sikkerhed, når de færdes på vejbanen, mens de skulle passe deres arbejde. Det skriver TV2 Fyn, efter mediet sidste år afdækkede, at letbanens entreprenører i alt fik 19 strakspåbud i 2018 og 2019.

I marts sidste år endte en ulykke med at koste en chauffør et brud på venstre skinneben og flere brækkede ribben, hvilket entreprenøren ikke bragte videre til sin arbejdsmiljøorganisation. Og i juni kom der et strakspåbud for medarbejdernes håndtering af tunge letbaneskinner, da forholdene udsatte de ansatte for "alvorlig personskade, for eksempel i form af brud, åbent sår mv.", skrev Arbejdstilsynet.

Flere påbud omhandler de ansattes sikkerhed i forbindelse med anlægsarbejdet, færdsel i trafikken og testkørsel af letbanen. I forbindelse med sagerne sidste år ville direktøren for Odense Letbane, Mogens Hagelskær, ikke give nogen garanti for, at der ikke ville komme flere påbud i fremtiden, hvilket der så også er kommet.

Over for TV2 Fyn lyder det fra Odense Letbane, at de ikke er tilfredse med at have fået påbuddene, men at de hæfter sig ved, at de "overordnet set har modtaget relativt få påbud fra Arbejdstilsynet over det seneste år – også markant færre end året forinden".

mh