DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger
Opgravning af mink begynder i næste uge
Først blev de begravet, og nu skal de op igen. Opgravningen af mink bl.a. her ved Holstebro starter i næste uge.
Foto: Morten Stricker, Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Opgravning af mink begynder i næste uge

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) estimerer, at det vil tage to måneder at opgrave og forbrænde minkene.

HOLSTEBRO / VIBORG: Opgravning og forbrænding af fire millioner mink begynder i næste uge. Det oplyser minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn (S), på et samråd onsdag.

Dermed kan borgerne omkring militærområderne ved Nørre Felding ved Holstebro og Kølvrå ved Karup snart se frem til at få gravet minkene op.

Rasmus Prehn advarer dog om, at der vil være store lugtgener for borgerne i en periode på nogle uger. Derfor ønsker regeringen at afsætte ekstra penge til opgravningen for at sikre, at opgravningen og forbrændingen af mink kan forløbe gnidningsfrit.

- Jeg synes, det er ærgerligt og urimeligt overfor borgere i lokalområdet, hvis vi er nødt til at stoppe opgravningen, for at genbesøge finansudvalget for at få ekstra midler. Derfor har vi brug for en buffer, siger ministeren.

Han var kaldt i samråd af Venstre og Dansk Folkeparti, der er kritiske over for, at der afsættes markant flere penge end de 72,2 mio. kr., som opgaven skønnes at koste.

Det skyldes dog hensynet til borgerne kombineret med, at myndighederne aldrig tidligere har haft til opgave at opgrave og bortskaffe fire millioner mink, siger Rasmus Prehn.

Ministeren oplyser, at det sammenlagt vil tage to måneder at bortskaffe minkene. Cirka en måned på hver at de to lokationer.

Ritzau