dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Overborgmester vil følge, om hashhandlen rykker andre steder hen

Lørdag skal Pusher Street graves op i forsøget på at stoppe hashhandlen. Det er første af flere etaper.

KØBENHAVN: Overborgmester i Københavns Kommune Sophie Hæstorp Andersen (S) vil holde øje med, om hashhandlen flytter andre steder hen, når Pusher Street på Christiania graves op lørdag.

Det siger hun til TV 2.

- Det er noget, jeg holder øje med, og som jeg har tæt kontakt til politiet omkring, lyder det lørdag morgen.

De seneste måneder har der været midlertidige nedlukninger af Pusher Street. Her har man ikke set, at handlen er blusset op andre steder. Tidligere har man dog set, at hashhandlen er rykket til Nørrebro eller Nørrebroparken, skriver TV 2.

- Hvis det sker, er man klar til at slå hårdt ned på det, siger overborgmesteren uden at konkretisere eventuelle konsekvenser.

Lørdag er det planen, at Pusher Streets brosten skal graves op en efter en for at komme narkohandlen på Christiania-gaden til livs. Til stede vil være repræsentanter fra Christiania, politiet og overborgmesteren selv.

Lykkes med langvarig dialog

Sophie Hæstorp Andersen tror på, at det vil lykkes parterne at få lukket ned for aktiviteterne på Pusher Street, selv om man ikke tidligere har haft succes med det. Det skyldes, at man denne gang er indgået i en langvarig dialog.

- Vi kiggede hinanden i øjnene og var alle sammen enige om, at nu er nok nok, siger hun til TV 2.

- Vi har arbejdet meget tæt sammen og fundet løsninger. Det er det, der gør forskellen denne gang, at vi står sammen om det.

I den kommende tid skal området ændres fuldstændig. Første etape af renovationsarbejdet omfatter de nedgravede rør og bygningerne omkring gaden. Efterfølgende er der en intention om at gøre området til et kreativt samlingspunkt samt at få kultur- og handelslivet til at blive en del af det.

Pusher Streets skæbne blev besluttet på et fællesmøde på Christiania den 27. august sidste år.

/ritzau/
 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.