dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Christianitter graver Pusher Street op 6. april
De fysiske rammer for Pusher Street på Christiania forsvinder, når gaden 6. april bliver gravet op. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Christianitter graver Pusher Street op 6. april

Christianitterne har på et fællesmøde besluttet, at Pusher Street skal graves op i starten af april.

KØBENHAVN: Den 6. april bliver Pusher Street på Christiania gravet op. Det skriver Berlingske, der har talt med Hulda Mader fra Christianias pressegruppe.

På den såkaldte aktionsdag 6. april vil christianitter og håndværkere grave gaden op, og resten af omverdenen er inviteret til at hjælpe til og måske tage en brosten fra den omstridte gade med sig som en souvenir.

- Det her er en invitation ikke bare til københavnerne, men til hele Danmark, siger Hulda Mader til Berlingske og tilføjer, at beslutningen blev taget på et fællesmøde, som er Christianias øverste besluttende organ, 7. marts.

Første punkt i forandringsplan

Ifølge avisen har Christiania sammen med blandt andre Københavns Kommune, Københavns Politi, Ældreministeriet og Justitsministeriet arbejdet på en plan, der skal hjælpe med at forandre Pusher Street. Aktionsdagen 6. april er det første punkt på den plan.

Efterfølgende skal der renoveres og bygges, hvor Pusher Street ligger i dag.

Planen har yderligere to faser. Den anden handler om, at hashhandlen skal skiftes ud med andre aktiviteter, mens den tredje handler om at finde permanente tiltag.

Kommune og ministerium lægger penge

Tirsdag skrev Social-, Bolig- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse, at regeringen vil afsætte 14,3 millioner kroner til den første fase af forandringsplanen af Pusher Street.

Det sker under forudsætning af, at også Københavns Kommune og Fonden Fristaden Christiania lægger penge i projektet.

Overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen (S), sagde tirsdag, at kommunen indtil videre har afsat to millioner kroner.

- De penge er blandt andet gået til at hjælpe christianitterne med, at der er faglighed bag de planer, der er lagt frem.

- Nu skal vi realisere de planer i fællesskab, siger hun.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.