dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Pilotnaturpark får statsligt boost

KORT NYT28. NOV 2023 12.33

STEVNS / FAXE: Tryggevælde Ådal, der i 2021 blev udnævnt til pilotnaturpark, er i den nyvedtagne finanslov blevet tilgodeset med to mio. kr., oplyser sn.dk

Steen S. Hansen (S), der bl.a. sidder i Udvalget for Plan, Miljø og Teknik, oplyser, at projektet går ud på etablering af dybe og lave søer samt beplantning, som vil øge dyre- og fugleliv. Søområdet skal virke som forsinkelsesbassin, styre gennemstrømningen i Tryggevælde Å, og derved hindre bagvandsopstuvning i bl.a. Strøby Egede.

Projektet, der vil være med til at løse problemet med øgede vandmængder og samtidig skabe et attraktivt og rekreativt naturområde, skal udvikles i samarbejde med lodsejere på de hovedsageligt privatejede jorder, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening samt alle øvrige interessenter i området.

 

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.