DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Sønderborg stopper biogas-byggeri nu og her

I forvejen skulle Nature Energy være stoppet i løbet af ugen, da firmaet begyndte at bygge uden byggetilladelse. Så kom to nævnsafgørelser oveni.
21. APR 2021 12.30

SØNDERBORG: Nature Energy har netop fået et såkaldt standsningspåbud af Sønderborg Kommune, så byggeriet af et biogasanlæg i Kværs skal indstilles med det samme, oplyser kommunen.

Årsagen er, som vi skrev i går, at Miljøklagenævnet har ophævet VVM-tilladelsen og miljøgodkendelsen, samt at Nature Energy endnu ikke har en byggetilladelse. 

- Nævnet er uenig i vores beregninger på, hvor meget overfladevand den nærliggende Kværsløkkebæk kan klare, siger Bjarke Eriksen, der er direktør for Teknik og Miljø.

Havde kun tilladelse til at grave

Uagtet afgørelsen fra Miljøklagenævnet havde Sønderborg Kommune givet Nature Energy et påbud om at stoppe byggeriet i løbet af denne uge, da byggeriet var gået i gang uden en byggetilladelse.

Nature Energy havde kun modtaget gravetilladelsen, der gør, at man kunne gå i gang med jordarbejdet og forberedelserne til byggeriet, hvilket skete ved et første spadestik i november.

Byggeriet skal nu ligge stille, indtil formalia er i orden, og kommunen kan give en byggetilladelse.

Oveni afgørelsen fra Miljøklagenævnet ophæver Planklagenævnet også kommunens afgørelse om ekspropriation til en vejforbindelse til anlægget efter to klager.

ka