DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Sønderborg vil søge om at undgå nedrivning i boligområde

Boligområdet Nørager/Søstjernevej kom på den hårde ghettoliste efter en mindre overskridelse af arbejdsmarkedskriteriet.

SØNDERBORG: Boligområdet Nørager/Søstjernevej i Sønderborg er netop havnet på den hårde ghettoliste. Der er dog fremgang på alle kriterier, og med 41,8 pct. er området meget tæt på at være under grænseværdien på 40 pct. for, hvor mange beboere der er uden for arbejdsmarkedet. 

Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening, SAB, vil nu søge dispensation, så færre boliger skal rives ned, end lovgivningen siger. En samlet plan for udviklingen af området er lige på trapperne.

For nylig har økonomiudvalget nikket ja til et forslag, der lægger op til at reducere antallet af boliger med omkring 180. I dag er der 560 boliger i området.
 
Kravet til hårde ghettoområder er, at 60 pct. af de almene familieboliger skal fjernes, men det ønsker kommunen og boligforeningen at få dispensation fra, sådan at en større andel familieboliger kan bibeholdes i området, fortæller borgmester Erik Lauritzen (S)
 
Boligområdet har omkring 1.300 beboere og ligger under grænseværdien for kriminalitetskriteriet. Kommunen har sammen med SAB sat gang i en række initiativer for at sikre en positiv udvikling i boligområdet:

  • særlig udlejningsaftale med fortrinsret for selvforsørgende
  • stop for kommunal anvisning til boligområdet
  • fremvisning af straffeattest ved indgåelse af nyt lejemål
  • en forstærket jobcenterindsats

ka