DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Odense:
Spareøvelse tvinger skolepedeller ned i løn

ODENSE: 15 skolepedellers ansættelse i Odense Kommune skal flyttes til by- og kulturforvaltningen, og i den forbindelse er de blevet præsenteret for en fyreseddel og efterfølgende nye kontrakter. Men de giver væsentligt ringere vilkår, som betyder en lønnedgang på mellem 20 og 25 pct., skriver Fyens Stiftstidende.

Medarbejderne er blevet opsagt og har fået tilbudt nye kontrakter, som ifølge FOA betyder en lønnedgang på gennemsnitligt 90.000 kr. om året. I alt er 91 medarbejdere pr. 1. januar flyttet fra skolerne over til by- og kulturforvaltningen som led i en spareøvelse, der vil spare en mio. kr. i børne- og ungeforvaltningen. En beslutning, der blev truffet i forbindelse med budgetforliget for 2020.

Selvom rådmand Susanne Crawley Larsen (R) er med i budgetforliget, undrer det hende, at løn og ansættelsesvilkårene kommer med forringelser. Hun 'er med på, at det er en del af nogle effektiviseringer', men synes ikke, at det var en del af aftalen, siger hun til Fyens Stiftstidende. Derfor har hun skrevet til rådmandskollegaen Jane Jegind (V) i by- og kulturforvaltningen, der har bedt sin forvaltning om en status på sagen til det kommende udvalgsmøde.

eo