DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job
Byggeriet af supersygehuset Nyt OUH har været i gang i et år og skulle have været klart i slutningen af 2022.
Foto: Kent Rasmussen, Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Syddanmark tillader potentiel fire-måneders forsinkelse

Coronabump på vejen og ny særlov udsætter Nyt OUH.

SYDDANMARK: Konsortiet bag byggeriet af Nyt OUH har indgået en aftale om, at totalentreprenøren JV CMB/Itinera får udsat afleveringstidspunktet med fire måneder på gund af coronakrisen, oplyser Region Syddanmark.

I løbet af foråret har det fx været svært at skaffe tilstrækkeligt mange håndværkere til byggeriet, der har stået på i et års tid. Coronakrisen har også givet ustabile leveringstidspunkter af materialer, der er blevet udskudt. Også sundhedsmyndighedernes retningslinjer har gjort det en smule mere besværligt.

Det er med udgangspunkt i Folketingets særlov om, at offentlige bygherrer kan undlade at opkræve bod som følge af corona-forsinkelser, der gør udsættelsen mulig.

- Under de vanskelige betingelser synes jeg, det er rimeligt, at vi som offentlig bygherre udviser ordentlighed og professionalisme og anerkender de tidsmæssige konsekvenser, som corona har haft på byggeriet. Vi er rigtigt glade for samarbejdet med JV CMB/Itinera. De har fulgt myndighedernes retningslinjer og taget gode forholdsregler for håndværkerne på byggepladsen under pandemien, siger Syddanmarks formand for anlægs- og innovationsudvalget, Karsten Uno Petersen (S).

Derudover forsinker skærpede myndighedskrav til beskyttelse mod radioaktiv stråling og opførslen af delprojektet, der skal huse blandt andet nuklearmedicinsk afdeling og strålebehandling, med to måneder.

Nøgler i foråret 2023

Totalentreprenøren JV CMB/Itinera afleverer det nye universitetshospital til Region Syddanmark i foråret 2023. Derefter vil der gå en periode med forberedelse, før flytningen fra det nuværende universitetshospital til Nyt OUH kan finde sted. 

OUH går nu i gang med at finde ud af, hvordan forsinkelsen påvirker de forberedelser, der allerede nu er i gang rundt på sygehuset.

Kilde: Region Syddanmark

 

Illustration: Region Syddanmark

ibs