DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger

Trekronerbroen sendes i hasteudbud

KORT NYT1. FEB 2021 14.41

ROSKILDE: I december blev broen over Trekroner Allé i Roskilde Kommune påkørt af en lastbil med så mange skader til følge, at den ikke kan repareres. Derfor skal der bygges en ny, og byrådet har nu besluttet at gennemføre et udbud fra tre-fem relevante virksomheder hurtigst muligt. Broen har været en vigtig forbindelse for Trekroners 5.000 borgere og de mange studerende på RUC, lyder det fra formand for Plan- og Teknikudvalget, Jens Børsting (S).

- Vi har i byrådet besluttet, at udbuddet bliver en totalentreprise, hvor både design, funktionalitet og pris indgår i vurderingen af det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Med den proces forventer vi, at der kan være en ny bro på plads i løbet af ca. et år. Samtidig er Plan- og Teknikudvalget blevet bedt om løbende at vurdere, om der opstår problemer med at afvikle trafikken eller trafiksikkerheden. En midlertidig bro eller tiltag, der dæmper hastigheden, kan derfor komme på tale, siger han. 

Kommunen forhandler med firmaets forsikringsselskab, men kender endnu ikke størrelsen på den erstatning, der vil blive udbetalt. En ny bro forventes at koste mellem fem og ti mio. kr. En midlertidig bro, der står på stedet i seks måneder, vil koste mellem en og halvanden mio. kr.

eo