dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Udvidet forsigtighedsprincip lukker syv legepladser

AARHUS: Aarhus Kommune har valgt øjeblikkeligt at lukke legepladserne ved syv børneinstitutioner, der er på en mistankeliste over mulige PFAS-forureninger, som regionerne har lavet, skriver Århus Stiftstidende

Det sker ud fra, hvad kommunen kalder et udvidet forsigtighedsprincip. Først i denne uge vil kommunen tage jordprøver fra legepladserne til undersøgelse for PFAS, og resultaterne forventes klar i uge 11.

- Vi har reageret så hurtigt som muligt i forhold til offentliggørelsen af mistankelisten og vores egen kortlægning. Det har været afgørende først af alt at fokusere på børneområdet. Vi ved jo, at børn kan finde på eksempelvis at tage jord i munden, siger forvaltningschef i Børn og Unge Nikolaj Harbjerg til avisen.

sfe

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.