dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Vejles politikere og topchefer kan parkere gratis
Politikerne i Vejle slipper for at betale eller få bøder, hvis de parkerer på kommunens p-pladser.
Foto: Mette Mørk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Vejles politikere og topchefer kan parkere gratis

Nummerplader er scannet ind i kommunens p-system, og derfor har politikerne reelt fri parkering døgnet rundt.
2. APR 2024 14.33

VEJLE: Byrådspolitikere i Vejle Kommune har deres bilers nummerplader scannet ind i kommunens parkeringssystem, så de kan parkere gratis på alle kommunens p-pladser - i princippet i forbindelse med politisk arbejde, men reelt uanset formålet med parkeringen. Det skriver Vejle Amts Folkeblad

Avisen har tidligere beskrevet, hvordan fx ansatte i kommunens hjemmepleje må parkere efter de normale regler, og at de som udgangspunkt selv må betale, hvis de får en p-afgift. I særlige tilfælde betaler kommunen dog, hvis der er en god begrundelse. 

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) forsvarer politikernes gratis parkering, som i øvrigt også gælder flere ledende embedsmænd. Han mener, det vil være for bureaukratisk, hvis de skal hente en p-tilladelse eller registrere nummerpladen for hver parkering, og han understreger, at den gratis parkering ifølge reglerne kun må bruges i forbindelse med politisk arbejde.

Avisen har spurgt nabokommunerne Kolding, Horsens og Fredericia, som alle svarer, at politikerne her er sidestillet med alle andre borgere, når de skal parkere.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.