dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Aarhus sælger gammelt Amtssygehus: Skal være hjem for unge, ældre og børnefamilier

KORT NYT27. APR 2023 15.35

AARHUS: Aarhus Byråd har godkendt et salg på Amtssygehuset. Salget betyder, at der samlet skabes cirka 430 nye hjem i de tre bygninger til både unge, ældre og børnefamilier i centrum af Aarhus. Projektet skal bidrage til den igangværende forvandling af området fra sygehus til et mangfoldigt bykvarter, lyder det. Dette projekt er en del af samlet 100.000 kvadratmeter ved Amtssygehuset, der de kommende år kan skabe plads til op mod 900 boliger i to- til seksetagers bygninger, som også er højden på de nuværende bygninger.

Det er Aarhus Udbud 2 P/S, der tæller pensionsselskabet PenSam og totalentreprenør Raundahl & Moesby, som er vinder af udbuddet blandt flere tilbud. Vinderprojektet rummer boliger i varierede størrelser med fokus på blandede naboskaber på tværs af familier og by-singler samt på tværs af generationer.

Stadsarkitekt  Anne Mette Boye, som har været med til at behandle og evaluere det vindende tilbud, fortæller om Amtssygehuset: ”Ideen med udviklingsplanen er at skabe et nyt bykvarter ved at bevare de oprindelige bygninger tegnet af en af vores helt store aarhusianske arkitekter Axel Høegh Hansen og tilføje nye byggerier. De nye bygninger skal derfor både stå som deres egne og sende tydelige hilsener til de bevaringsværdige hospitalsbygninger gennem deres materialer, rummet mellem det nye og det gamle samt bygningsstørrelserne. 

mag

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.